HTML

Háromnegyed

A 2010-es választásokon a jobboldal történelmi lehetőséget kapott. Ez a blog azért jött létre, hogy 2002 soha többé ne ismétlődhessen meg.

Friss kommentek

Orbán Viktor visszatért

2011.01.20. 08:15 borsikm

Nem gondoltam volna, hogy lesz még ilyenben részünk, de tegnap azt az Orbán Viktort  hallhattuk az EP-ben, akit legutoljára talán a 2002-ben, a TF-nél láttunk. Magyarország első embere részéről valószínűleg Horthy óta a legkarakánabb és legfelemelőbb megnyilvánulás volt ez, egy olyan beszéd, melyre okkal hivatkozhat bármikor a választó, ha meg kell indokolnia, miért a Fideszre adta le voksát.

Elő lehetne venni a szokásos liberált toposzokat persze, hogy Orbán azonosítja kormányát a nemzettel, meg szinte biztos vagyok abban is, hogy a Zindex szépen meg fogja írni, hogy nincs igaza Orbánnak, a német médiatörvény igenis demokratikusabb. Csakhogy nem ez a fontos. A fontos az, hogy egyrészt ennek a bandának, melynek Magyarországgal kapcsolatos kompetenciáját pontosan mutatja, hogy sikerült Magyar Nemzetes cenzúrázott címlapokkal is tiltakozniuk, teljesen felesleges részletekbe menő aprólékossággal válaszolni, mert messze nincsenek azon a szinten, hogy ezt kiérdemeljék. A fontos az, hogy végre valahára nem a szokásos megalázkodást láthattuk, hanem egy önmagából kikelő hisztérikus cohnbenditet, és leesett állú európai politikusokat. A legfontosabb pedig az, hogy most végre láthatjuk majd a gyakorlatban annak az állításnak a beigazolódását, miszerint baromira nincs mitől beszarni, igenis oda lehet és oda kell mondani nemzetközi színtéren is, és nem fog történni semmi, már azon kívűl, hogy meghunyászkodás helyett erőt mutattunk fel, ami egyrészt felemelő, másrészt pedig a nemzetközi politikában egyedül ebből értenek.

Nem a szívügyem a médiatörvény, és a Fidesz más balfaszságait is erős fenntartásokkal kezelem, de nagyon jól esett látni, hogy Magyarországnak végre Miniszterelnöke, és nem egy szerencsétlen balfasz elkúrója van. Jó lenne persze, ha ebből a harciasságból végre itthonra is jutna valami.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://haromnegyed.blog.hu/api/trackback/id/tr112599458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása