HTML

Háromnegyed

A 2010-es választásokon a jobboldal történelmi lehetőséget kapott. Ez a blog azért jött létre, hogy 2002 soha többé ne ismétlődhessen meg.

Friss kommentek

A forintot bedöntő Kósa és Szíjjártó: újabb balos mítosz

2010.06.11. 12:17 borsikm

Direkt nem írtam a múlt héten, mikor az egész ballib sajtó az indextől a HVG-n át a Népszaváig az előző Fidesz-ciklus során tanúsított magatártását megidézve három napon át hisztitzett, Öszödözött, hülyefideszezett, Zorbánozott, tényként kezelve, hogy itt ezek bizony bedöntötték a forintot, az OTP-t, a gazdaságot, mindent. Csak az index-címlapon három cikk, és vagy 4 linkelt blogbejegyzés kívánta pénteken demonstrálni, mekkora böszmeségett vitt véghez a Fidesz. Szándékosan vártam egy hetet, mert kiváncsi voltam, hogy igazolja-e a hisztit a történelem. Meggyőződésem volt, hogy nem fogja, és természetesen igazam is lett:

Íme, a bedőlt Forint, ami egész pontosan 0,3%-al ér ma délben kevesebbet, mint a botrány kitörése előtt. (A "dupla alj" formáció hatását pedig most hagyjuk)

És íme a megrogyott OTP, ami konkrétan másfél hónapja trendel

Itt megjegyezném, hogy most sem kellett csalódnunk a befektetőkben, '98-hoz hasonló bizalmatlansággal viseltetnek a Patás iránt, akkor is így reagált a tőzsde a jobbos kormányra. Ez persze azokat leszámítva, akik az elmúlt egy hétben is rinyáltak, senkit sem érdekel.

Mindettől függetlenül nyilván túlzó volt Kósa nyilatkozata, és Szíjjártó pedig szokásos inkompetenciájával csak rontott a helyzeten, ám legalább ekkora, ha nem jóval nagyobb hatása volt a Bloomberg (tudatos, véletlen?) félrefordításának, a Belaweyering-gyanús cikkeknek (mint pl. a Financial Times ezen írása), és az elmúlt nyolc évben tehetségét és hozzáértését már éppen eléggé bizonyító elit hisztijének.

Szólj hozzá!

Címkék: fidesz kósa szíjjártó a valóság ezzel szemben az belaweyering

A bejegyzés trackback címe:

https://haromnegyed.blog.hu/api/trackback/id/tr542073951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása