HTML

Háromnegyed

A 2010-es választásokon a jobboldal történelmi lehetőséget kapott. Ez a blog azért jött létre, hogy 2002 soha többé ne ismétlődhessen meg.

Friss kommentek

Gyöngyöspata: újabb vízválasztó

2011.04.27. 16:10 borsikm

(itt eredetileg ez a videó állt, később cseréltem ki a kamera felvételére)

Különösebb túlzás nélkül kijelenthetjük, hogy igazuk lett azoknak, akik cigány-magyar polgárhaborút vizionáltak Magyarországon: a kedd éjszakai eseményeket nyugodtan tekinthetjük eme háború nyitányának. Az elmúlt pár nap történései rengeteg tanulsággal szolgáltak, akár egy komolyabb tanulmány kiindulópontjai is lehetnének, olyan szép látleletét adják a posztkommunizmus elitjének és értelmiségének. Pár triviális megállapítás következik, a teljesség és a mélyebb összefüggések feltárásának igénye nélkül.

1. A fősodratú média teljesen alkalmatlan a cigányokkal kapcsolatos ügyek korrekt ismertetésére, még a legnyilvánvalóbb esetekben is vagy szándékosan, vagy a politikai korrektségnek való megfelelés kényszeréből cigánypárti. Összecsapásként, tömegverekedésként hivatkozik 80-100 cigány lincselési kísérletére, melynek csupán azért négy összevert és nem holttá vert magyar a mérlege, mert az amúgy a helyzet magaslatán bőven nem lévő rendőrök oda bírtak érni.

2. Pintér Sándor alkalmatlan a posztjára. Pár nappal azután, hogy a helyszínen járt, és kijelentette, hogy rend van, teljes káosz alakult ki a településen. Sem jelenléte, sem a két nap alatt meghozott, draskovicsi mélységeket idéző jogszabálya, sem a személyes utasítására történt jogszerűtlen őrizetbe vételek nem bizonyultak alkalmas eszköznek a rend helyreállítására. Bármi legyen is az a rejtélyes indok, bármi legyen is Pintér kezében, ami által pozíciója Orbán kormányában megkérdőjelezhetetlen, itt az ideje megszabadulni tőle. Nem lehet olyan titok, nem lehet olyan adu Pintér kezei között, melynek elfedése Orbán és a Fidesz számára megérhetné, hogy ő továbbra is pozícióban maradjon.

3. Az LMP végre a legnaívabbak számára is kimutatta a foga fehérjét, mikor az amúgy jelentéktelen, és nem mellesleg már jóval a mostani események előtt, április elején meghirdetett véderős táborozást belföldi és nemzetközi hisztériakeltésre használta fel, a szintén jóval előre megszervezett buszoztatást menekítésként tüntette fel, a cigányok között pedig indokolatlanul pánikot keltett. Fő támogatójukat, az amcsi Richard Fieldet normális országban minimum a kiutasítás, de sokkal inkább a letartóztatás veszélye fenyegetné, az eseményekben játszott szerepe, a cigányok által az USA-nál kért tömeges menekültstátusz és a történések tengeren túli sajtóvisszhangja kapcsán ugyanis még a legnaivabb megfigyelőben is megalapozottan kell felmerüljön a titkosszolgálati kapcsolat gyanúja.

4. Gyurcsány Ferenc ismét tanúbizonyságát adta, hogy egy hazaáruló  senkiházi, nem mellesleg elmekórtani eset. Itt a link, kifejtés nem szükséges.

5. Az eset megítélése szempontjából lényegtelen, hogy egyébként a Véderő ideológiai háttere vállalható-e, lényegtelen, hogy szándékos provokáció vagy rossz helyzetfelismerés okán táboroztak-e ott ahol, lényegtelen, hogy helyes döntés volt-e részükről visszatérni hétfőn a faluba. A lényeg az, hogy sem a volt gárdás járőrözés, sem a véderős jelenlét során bizonyítható tettleges atrocitás cigányokat nem ért, és a becsületes, tisztességes magyar és cigány lakosonak semmi okuk nem volt, mert semmi okuk nem is lehetett arra, hogy ezen szervezetek jelenléte bennük félelmet ébresszen. Hogy mennyire nem volt rá okuk, azt jól mutatják a helyiek Pintérrel folytatott beszélgetéseiről készült beszámolók, vagy az a tény, hogy a Véderő és a szebbjövős polgárőrség tagjait saját házaikban látták vendégül az ittlakók. Az pedig nemhogy elítélendő, hanem egyenesen üdvözlendő, hogy az egyébként az egész mostani eseménysort hosszas évek terrorjával, bűnözésével kiváltó, a helyieket rettegésben tartó réteg végre maga alá fosott egy kicsit. És ki kell mondani még egyszer, hogy guszustalan és nyíltan hazaáruló az LMP-s és velük szövetséges balos 'civilek' azon eljárása, ahogyan eme jogos önvédelem kapcsán kialakult feszültségekre rájátszva országos és nemzetközi botrányt csináltak, hiszterizálták a komplett cigányságot, és politikai haszonszerzésük ürügyén minden lelkiismeretfurdalás nélkül képesek voltak a megfélemlített magyarokat és a nekik segítő kezet nyújtókat elnyomónak, nácinak, a települést évek óta rettegésben tartó cigányokat pedig elnyomottnak és megfélemlítettnek beállítani.

6. Költői kérdések: Hol voltak a jogvédők, hol voltak a fizetett buszok, hol volt a nemzetközi sajtó, amikor Galgagyörkről valóban a túlélésük érdekében kellett evakuálni egy magyar családot? Hol maradt a nemzetközi botrány, mikor az egyébként igen zavaros titkosszolgálati hátterű romagyilkosságok történtek? (Az ezzel kapcsolatban most zajló per is megérne egy misét egyébként.)

6. Még ha elfogadjuk azt az állítást, hogy itt bizony jobboldalról is kőkemény provokatív fellépés zajlott, akkor is azt kell mondanunk, hogy ennek csak örülhetünk! Így ugyanis a szőnyeg alá seprés helyett legalább felszínre kerültek a problémák: a baloldali értelmiség ismét megmutatta valódi arcát, illetve ismét bebizonyosodott, hogy a politikai korrektség mentén kikövezett, a cigánybűnözés (de felőlem bárhogy hívhatjuk) tényét elismerni nem képes út zsákutca, és erről a Fidesznek sürgősen le kell térnie.

UPDATE: Nem, fel sem merült Pintér távozása, ellenben tényleg komolyan gondolják, hogy versenyre kelnek a draskovicsi életművel:

Szijjártó Péter kifejtette: a javaslat értelmében két évig terjedő börtönnel lennének büntethetők azok, akik másokban félelmet és riadalmat keltve a közrend fenntartására irányuló vagy annak látszatát keltő akciókat szerveznek arra vonatkozó felhatalmazás nélkül. Azok pedig, akik valamilyen közösséggel szemben fenyegető, a közösségben félelmet keltő akciókat szerveznek, vagy ilyenekben vesznek részt, három évig terjedő börtönbüntetéssel lennének sújthatók.

Nem találok szavakat...

Ajánlott írások (igen, ezúttal muszáj kurucot olvasni, a fősodratú híradások vállalhatatlanul szarok):

 Kuruc.info beszámoló
 Szent Korona Rádió beszámoló
 Kemény lista: Íme a legveszélyesebb magyar települések (Heti Válasz cikke a kuruc által szkennelve)
 Gyöngyöspataiak levele a valós állapotokról

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://haromnegyed.blog.hu/api/trackback/id/tr312859588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása