HTML

Háromnegyed

A 2010-es választásokon a jobboldal történelmi lehetőséget kapott. Ez a blog azért jött létre, hogy 2002 soha többé ne ismétlődhessen meg.

Friss kommentek

Magas labdák - Pintér első megnyilvánulása

2010.05.03. 19:59 borsikm

Nemzeti érzelmű emberként tagadhatatlanul pozitív elfogultsággal viseltetünk az új kormány iránt, ám ez nem jelentheti azt, hogy lemondjunk a jogos kritika gyakorlásáról. Éppen ellenkezőleg: a balról jövő, érdekvezérelt és ezért legtöbbször hamis kritika hiteles ellenpontja éppen a jobbról jövő, értékvezérelt bírálat lehet. Mindezek okán rendszeresen szóvá fogom tenni a feladott magas labdákat, már csak azon az alapon is, hogy még mindig jobb, ha ezeket jobbról, és nem balról csapják le.

Fentiek szellemében tehát nem mehetünk el szó nélkül az új kormány talán legterheltebb szereplőjének, Pintér Sándornak az első megnyilatkozása mellett. Ugyanis amit mondott, az a legkevésbé sem tekinthető szerencsésnek, és akkor még finoman fogalmaztam:

Később egy Gergényi Péter (volt budapesti rendőrkapitány) oszlatásokkor mutatott teljesítményéről szóló kérdésre azt mondta: nem gondolja, hogy Gergényi törvénytelenül járt volna el, de az ügyészség feladata lesz ezt megállapítani.

Lehet ezt persze magyarázni, hogy végül is igaza van, mert az igazságszolgáltatás feladata az ítélethozatal, de mélyen belül érezzük azért, hogy nem ezt szerettük volna hallani. Az egy dolog, hogy a kurucnak és a jobbikosok erre fogékonyabb részének feladta a magas labdát, de van itt egy sokkal komolyabb gond is: Ahogyan a rendszerváltás erkölcsi, ideológiai alapja '56 volt, és jelentősége, története nem érthető meg a forradalmi események ismerete nélkül, úgy a mostani paradigmaváltás alapjait is a 2006-os történések jelentik, morális legitimációját pedig az akkori események helyes megítélése adja. Akárhogy is nézzük, Pintér ezen puha, többértelmű nyilatkozata erősen belerondított az elszámoltatás szükségessége mellett rendszeresen hitet tevő orbáni nyilatkozatok által eddig felépített fideszes imidzsbe. Reméljük, a tettek mezején majd több keménységet tapasztalhatunk, és Pintér tényleg bebizonyítja, hogy valóban nincs alkalmasabb ember a jobboldalon az általa vállalt feladatra. (Amit nem mellesleg igen nehéz elhinni...)

update: Ugyanerről ír hasonlókat ergé kolléga és a véleményvezér is

8 komment · 1 trackback

Címkék: fidesz pintér ballépések

A bejegyzés trackback címe:

https://haromnegyed.blog.hu/api/trackback/id/tr691971995

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Pintér Sándor, a Fidesz első ballasztja 2010.05.06. 01:42:38

Pintér jelölése rossz kompromisszum. Ennél csak egy rosszabb döntést lehetne hozni: ha a titkosszolgálatok is a Pintér vezette belügyhöz kerülnének. Orbán Viktor tegnap – nagyon helyesen – kijelentette, hogy a 2006-os őszi rendőri túlkapáso...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.05.04. 07:16:39

"Ez a blog azért jött létre, hogy 2002 soha többé ne ismétlődhessen meg."

el kell, hogy szomorítsalak: nem A Jó És Tökéletes Nemzeti Oldal fog itt örökké kormányozni. kár, mi?

inebhedj - szerintem 2010.05.04. 08:10:59

Az, hogy Pintér jobboldali olvasatban offshore-lovag (szélsőjobbos olvasatban: maffiózó), valamint annak feltételezése, hogy az elmúlt 20 évben jelen blog írói és olvasói ebben az országban laktak, teljesen alaptalanná, érthetetlenné (nota bene ostobasággá) tesz a fenti írásban megfogalmazott bármiféle reményt.

Másként fogalmazva: 2002 már meg is ismétlődött.

borsikm 2010.05.04. 08:55:04

@mavo: nem tudom feltűnt-e, de a fenti bejegyzés éppen mintha arról szólna, hogy a Nemzeti Oldal korántsem Jó és Tökéletes. Azt azonban, hogy a másik oldal milyen, éppen eléggé megtapasztaltuk az elmúlt 8 (+4) (+45) évben. Normális és értelmes ember nem kér belőle többet, azt hiszem. Soha.

@inebhedj: azt hiszem, nem teljesen jött át az irónia, ami az uccsó mondatban foglaltatik. Nyilvánvalóan szégyen, hogy Pintérnél nem találtak nyolc év alatt jobb embert. Pontosabban nem is szégyen, hanem egy nagy talány, hogy miért nem.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.05.04. 09:04:17

Tehát szerinted ha valaki felelős kormányzati pozícóba jutva nem véresszájú bosszúálló, hanem az igazságszolgáltatásra bízná azt, ami egy demokráciában az igazságszolgáltatás dolga, akkor az morálisan alkalmatlan.

Aha.

borsikm 2010.05.04. 09:26:30

@Fedor: Igen, ez a véleményem, amennyiben szerinted abból, amit leírtam, kiolvasható az a faszság, amit te ki bírtál belőle olvasni.

Avatar 2010.05.04. 09:59:36

Mostanában egy dal zeng a fülemben:

"Miért kell összefüggésbe hozni
Azt a fekete Volgát
És a napszemüveges házmestert,
Aki csak végzi a dolgát
Vagy a fegyveres sofőrt
Aki egy országot is elvezet
Vagy a bőrkabátos nénit
Akinek mindez élvezet

A szálak összefutnak, mint a tej
Az első ember nekem megfelel
Nekem minden jel
Nekem minden jel

Értem már mi az ellenőrben
A kés szerepe
De a szocialista realizmus
Sem a kettőnk terepe
Egymástól függetlenül ismerjük régről
Biztos nem ez az, ami majd minket beavat

Látod, a csillagok is lekopnak az égről
Mert világítani vajon melyiküknek szabad
Amikor megjelenik a főnök, a Nap"

(Neurotic : Miért kell összefüggésbe hozni)

Hát nekem is minden jel...
Pintér gépkocsivezetőként kezdte pályáját a Belügyminisztériumban -> Ő lenne a fegyveres sofőr?
Orbán természetesen maga a főnök, a Nap. Aki Pintérről azt mondta, hogy ő "megfelelő ember".
De Pintért mi is ismerjük régről.

A szálak összefutnak, mint a tej.
:)

hoplita 2010.05.05. 18:26:30

Pintér elvtárs nem adhat mást, csak mi lényege...
Három hónapja szoktatnak már a gondolatához, hogy visszatér ez a ragyaverte szemétláda, mondhatni beletörődött az ember...mert amit megakadályozni már semmiképpen nem tudsz, abba beletörődsz.
Erre az első nyilatkozatával már szemközt is köpi....kiket is..?
Hát elsősorban azokat a fideszeseket, akiket akkor, 23.-a éjszakáján pocsolyává vertek. Mert a bántalmazást elszenvedettek, az elhurcoltak legalább 80%-a sima, mezei, egyszerű és naív fideszes volt...
A magamfajták megúszták, nagyjából karcolás nélkül....de ez semmit nem jelent, én is joggal háborodhatok fel, akár azok nevében is, akiken a lehetőségeimhez mérten igyekeztem segíteni a zűrzavarban...
Szóval...egy biztos, néhány fideszes ismerősöm köpköd és szentségel fenemód...gondolom nem egyedi a tapasztalatom.:)

Hajrá Magyarország! 2010.05.05. 19:48:51

Elég bíztató a többi nyilatkozatuk, köztük Orbán amit ma mondott a frakcióülésen. Zárójel: először azt hittem a tévét nézve, már parlament van, aztán mondták, hogy csak frakcióülés. Itt egy jó cikk a Hetiválaszból: hetivalasz.hu/jegyzet/pinter-sandor-hibazott-29121/
Nem kétséges, az általános Fidesz-hangulat ez. Az hogy Pintér mit keres a kormányban az viszont továbbra is talány. Legkésőbb választás előtt 1 évvel leváltandó, legnagyobb támadási felület. Csak tökéletes munkával tudná rendbetenni a hírnevét.
süti beállítások módosítása