HTML

Háromnegyed

A 2010-es választásokon a jobboldal történelmi lehetőséget kapott. Ez a blog azért jött létre, hogy 2002 soha többé ne ismétlődhessen meg.

Friss kommentek

Ballépések: Lázár János túlkompenzál

2010.10.26. 18:25 borsikm

"Igenis komoly veszélyként kell említeni egy létező jelenséget: a jobboldali érzelmű emberekben az elmúlt évtizedekben felhalmozódott temérdek frusztráció hatalmi helyzetben könnyen vezethet elviselhetetlenül arrogáns stílusú túlkompenzációhoz. Azaz véleményem szerint kerülendő minden olyan verbális gesztus és konkrét cselekvés, mely úgymond a baloldali kurzus megalázásának szándékán kívűl egyéb kommunikálható eredménnyel nem jár"

Nem sokkal a választások után írtam le a fenti sorokat. A közelmúlt eseményeinek tükrében sajnos azt kell mondanom, hogy aggodalmam nem volt alaptalan. Meggyes ámokfutása még tűnhetett helyi anomáliának, Lázár mostani húzásánál kontraproduktívabbat viszont nehezen tudnék elképzelni.

Mi is történt? Volt egy alapvetően helyes szándék:  az elmúlt évek botrányos végkielégítési gyakorlatlának megszüntetése, a jó erkölcsbe ütköző kifizetések visszamenőleges eltörlése. Majd hoztak egy olyan törvényt, ami gyatra szövegezése és menthetetlenül amatőr jogi mivolta okán olyanokat is 98%-os adóval súlytott volna, akik erre semmilyen szinten nem szolgáltak rá. Csak a hülye nem láthatta, hogy ezt a jogszabályt az Alkotmánybíróság egykezes fonákkal fogja elkaszálni. Megmondta előre a Jobbik, megmondta mindenki, hogy ez lesz, így is lett. És akkor ahelyett, hogy mondjuk egy elsőéves joghallgatónak, vagy mondjuk bárkinek, aki minimális józan paraszti ésszel is rendelkezik, kiadták volna a feladatot, hogy ugyan szövegezze már meg tisztességesen a törvényt, jött Lázár János, és úgy érezte, elérkezett az ő nagy pillanata, amikor a  kétharmad birtokában bealázhat végre mindenkit. 

"Lázár János a Fidesz parlamenti frakcióvezetője válaszul bejelentette:  kezdeményezi az alkotmány módosítását, hogy azok a kérdések, amelyekről nem lehet népszavazást tartani, kerüljenek ki az Alkotmánybíróság (Ab) hatásköréből.  A 98 százalékos különadóról szóló törvényt, amelyet az Alkotmánybíróság kedden megsemmisített, változatlan tartalommal javasolja újra elfogadni a parlamentnek."

Hú de kemény vagy Janikám! Most aztán mindenki átmegy majd a túlsó járdára, ha meglát szemből az utcán, az biztos! Nem mellesleg ideje is volt kicsit sokkolni a nagy nehezen jobbra csábult bizonytalanokat, elvégre már most ideje lenne elkezdeniük összefosni magukat a Viktátortól, máskülönben nem fognak elegendő számban biztos kézzel leszavazni ellene 2014-ben!

Barom. Ajánlott írások: Mandiner, Török G.

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: fidesz lázár jános ballépések

A bejegyzés trackback címe:

https://haromnegyed.blog.hu/api/trackback/id/tr582401059

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Na ki a király? 2010.10.26. 20:09:55

Lázár János - és a hírek szerint Orbán Viktor - pontosan úgy viselkedik, mint a Sziget-reklámban a ping-pongos hülyegyerek, aki hatalmas arccal csak azt hajtogatja, hogy "na ki a király?".Engedtessék meg nekem két megjegyzés a mai nap elképes...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása